title image

APM BV uit Haaksbergen (NL) is een van de eerste en tevens een van de kleinste bedrijven in de EU, in de automotive-sector, dat is gecertificeerd volgens de IATF-16949 kwaliteitsnorm. In de afgelopen weken hebben auditors van Lloyds de processen binnen de organisatie getoetst. Ook is uitgebreid met directie en medewerkers gesproken en voldoet APM nu aan deze norm.

Op 30 maart 2018 werd het certificaat uitgereikt. Directeur/eigenaar Guido Gerritsen is vanzelfsprekend tevreden:

“Vanaf de start in 2007 zijn we er in geslaagd om een stabiele marktpositie te verwerven in de automotive. Intussen produceren we op jaarbasis 3,8 miljoen plunjers. Het is ons gelukt, door zelf ook elke dag weer te blijven innoveren, om het productieproces te vervolmaken. Hierdoor kunnen we continu ruim binnen de toleranties blijven produceren.”

“Tegelijkertijd hebben we de foutmarge in het productieproces geminimaliseerd. Hierdoor is de foutkans nagenoeg nul geworden. Precies dáár zit het interessante aspect voor de markt: we kunnen de kwalitatief hoogwaardige plunjers tegen zeer concurrerende tarieven leveren.”

Precisieslijpen

“Dat we nu de hoogste certificering van Lloyds hebben ontvangen, zie ik als een beloning voor ons harde werken. Externe experts die onze processen analyseerden, hebben nadrukkelijk niets aan het toeval overgelaten. Ze hebben ons specifiek getoetst op het precisieslijpen, -draaien en -boren dat wij binnen onze processen toepassen en dat wij volledig hebben geautomatiseerd. Ook is gekeken naar de wijze waarop wij de metalen componenten verwerken, assembleren, verpakken en transporteren.”

“Maar dat was het niet alleen ten aanzien van de toets op deze zware kwaliteitsnorm,” vervolgt Guido. “Ook onze financiële huishouding, de kwaliteitsmethodieken, de veiligheid op de werkvloer, de opleiding en training van de medewerkers, de hoeveelheid uitval en afval én andere kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) zijn grondig bekeken. Dit alles is gedocumenteerd in de  kwaliteitshandboeken en deze zijn in orde bevonden.”

Toekomst

Niets is echter vanzelfsprekend voor de toekomst. Ook Guido Gerritsen realiseert zich dat. Deze certificering is geldig tot en met maart 2021.

“Stilzitten is geen optie; de kwaliteit van onze productielijnen – en het streven naar nóg meer efficiency – blijven hoog op de agenda staan. Elke dag kijken we waar winst te behalen valt. We doen daar veel onderzoek naar. We zien het als onze verantwoordelijkheid binnen de keten om daar structureel in te blijven investeren.”

Bekijk het certificaat hier.

<< Terug naar Nieuws/Blog