title image

APM uit Haaksbergen (NL) heeft wederom volgens de IATF 16949 een hercertificering ontvangen.

“Uiteraard ben ik zeer tevreden met het feit dat we net als vorig jaar de hoogste certificering van Lloyds hebben mogen ontvangen,” zegt Guido Gerritsen, directeur/eigenaar van APM. “Ook nu constateerde ik dat de auditors niets aan het toeval hebben overgelaten en ons volop hebben bestookt met kritische vragen over onze werkprocessen.”

Bevestiging

Volgens Guido hebben de auditors ook dit jaar weer de kwaliteitshandboeken, de veiligheid op de werkvloer en de opleiding en training van onze medewerkers aan een nadere beschouwing onderworpen. Natuurlijk had ik er vertrouwen in dat we de audit succesvol zouden doorstaan, maar uiteraard is het toch heel erg fijn als je op een gegeven moment de definitieve bevestiging ontvangt.”

Goed op weg

“Voor onze organisatie is het andermaal het bewijs dat we op de goede weg zijn in een branche die nooit eerder in de geschiedenis zo een grote dynamiek lijkt te hebben gekend. Er staat namelijk nogal wat te gebeuren door alle technische ontwikkelingen die met name in de afgelopen maanden in een versnelling lijken te zijn gekomen. Ik denk daarbij alleen al bijvoorbeeld aan het feit dat Toyota bijna 6.000 patenten ten aanzien van waterstoftechnologie heeft vrijgegeven.”

“Fantastisch uiteraard dat Toyota dit doet, maar dit alles heeft ongekende impact op onze branche en daardoor ook op onze organisatie. Wij zullen zelf ook continu onze eigen innovatie moeten analyseren en waar van toepassing direct de processen optimaliseren. Zo’n audit van Lloyd bevestigt hoe dan ook dat we de basis uitstekend op orde hebben. En zo hoort het ook: wij hebben voor de komende jaren de heldere ambitie uitgesproken dat we in de keten veel meer samenwerkingsverbanden willen zoeken. We kunnen in al die gesprekken die we gaan voeren nu wéér laten zien dat we onze eigen werkprocessen op orde hebben. Een goed uitgangspunt, zo lijkt het ons, voor collega-bedrijven in de branche om vertrouwen in een samenwerking te gaan uitspreken.”

 

Dit artikel hebben wij ook in het Engels gepubliceerd.
This blog has also been published in English.

<< Terug naar Nieuws/Blog